Przejdź do treści

Kocierz na Małopolskiej Trasie Smakoszy

Informacje, 29 grudnia 2015 12:16

​Karczma ośrodka Kocierz Hotel&SPA otrzymała po raz kolejny certyfikat Regionalnej Karczmy Małopolski i znów zagościła na Małopolskiej Trasie Smakoszy.

Podziel się

Certyfikacją regionalnych karczm zajmuje się Małopolska Organizacja Turystyczna. Małopolska Organizacja Turystyczna od lat zajmuje się promocją Małopolski „od kuchni” poprzez ukazywanie bogactwa jej smaków i rozpowszechnianie informacji o tradycyjnych produktach regionalnych. To Małopolska Organizacja Turystyczna wydała pierwszy kulinarny przewodnik po Małopolsce zatytułowany: „Małopolska Palce Lizać ”, który skłania do wyruszenia w teren i odkrywania tajników kuchni Regionu.

Projekt „Małopolska Trasa Smakoszy – Certyfikacja Regionalnych Karczm Małopolski jako element podnoszenia jakości usług turystycznych” udało się zorganizować dzięki dofinansowaniu Ministerstwa Sportu i Turystyki oraz Województwa Małopolskiego. Jego realizacja to milowy krok na „Małopolskiej Trasie Smakoszy”. W ramach projektu zrealizowano następujące zadania: opracowanie i wdrożenie systemu certyfikacji gastronomii regionalnej Małopolski, wyłonienie i identyfikację lokali gastronomicznych o najwyższym standardzie i jakości świadczonych usług oraz wzmocnienie promocji małopolskich produktów tradycyjnych i regionalnych.

źródł: Kocierz – FB

Podziel się

Audycje / Posłuchaj więcej podcastów

Skip to content